Povežite se s nama

Vijesti

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

Objavljeno

na

Službeno su započeli radovi na izgradnji sustava za zasnježenje na Platku čišćenjem šume na predjelu buduće akumulacije. Ukupna vrijednost je 22,5 milijuna kuna, a vrijednost radova u prvoj fazi 13,8 milijuna kuna. Ispred Primorsko-goranske županije događaju su prisustvovali zamjenik župana Marko Boras Mandić, a projekt su medijima predstavili direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič, Hrvatskih šuma te izvođača radova.

Kako je naglasio zamjenik Boras Mandić, izgradnja sustava za zasnježenje nastavak je investicija PGŽ u centar Platak s ciljem produljenja skijaške sezone. -To je ujedno i najveća pojedinačna investicija ne samo u Platak već i u sportsku infrastrukturu, rekao je Boras Mandić.

Za provedbu projekta za razdoblje 2018.-2020. godine Županijska skupština donijela je Odluku o financiranju gradnje sustava za zasnježenje i uređenja cjelogodišnjih sadržaja u sklopu provedbe projekta RSRTC Platak u ukupnom iznosu 26,75 mil. kuna.
Izvođač je Sufag SAS iz Francuske, a podizvođač GP  Krk.

Dovršetak radova za 1. cjelinu, a odnose se na akumulaciju, crpnu stanicu , spojne cjevovode i cjevovode staze Radeševo 1. planiran je do 15. listopada 2019. godine.  Početak radova na sustavu za zasnježenje na Platku podrazumijeva sječu šume na području budućeg akumulacijskog jezera. Sječu i čišćenje područja izvode Hrvatske šume i tvrtka Erosi.

Direktor GSC Alen Udović najavio je i prvi ovogodišnji skijaški vikend za što su već počele pripreme staze na dnu Radeševa.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram