Povežite se s namaEuropsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu, u organizaciji Hrvatskog saveza za skokove u vodu i Riječkog sportskog saveza, pod okriljem Europske federacije vodenih sportova (LEN) održava se od 28. lipnja do 3. srpnja 2016. godine na Bazenima Kantrida.

Na prvenstvu sudjeluje oko 180 sportaša iz 28 zemalja, a to su redom: Armenija, Austrija, Bjelorusija, Bugarska, Češka, Danska, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Italija, Litva, Latvija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina i Hrvatska.

Svečano otvorenje prvenstva kojem će nazočiti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predstavnici Međunarodne plivačke federacije, sportaši i predstavnici sportskih saveza održat će se u ponedjeljak, 27. lipnja 2016. godine, u 20.30 sati, na Trsatskoj gradini.

Hrvatski savez za skokove u vodu po prvi put u svojoj povijesti od osnutka dobio organizaciju natjecanja ovako velikog ranga, a Rijeka se već bezbroj puta predstavila kao vrstan domaćin.

Kako je naglasio Igor Načinović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, ovo natjecanje samo je jedno od pet velikih natjecanja kojima je Rijeka ove godine domaćin, pa nije čudo da odmah nakon uspješnog Europskog juniorskog prvenstva u sinkroniziranom plivanju Rijeka ugošćuje ponajbolje mlade sportaše skakače.

Natjecanja počinju jutarnjim kvalifikacijama, dok su popodnevna natjecanja ovog izuzetno atraktivnog sporta, na vjerojatno najljepšem natjecalištu u Europi. Kako je kazala Ana Kera, glavna tajnica Hrvatskog saveza za skokove u vodu i Hrvatska se može nadati dobrom uspjehu što sugeriraju dobri rezultati koje postižu Juraj Melša, Hana Kovačević, Hrvoje Brezovac i Lorena Tomiek. Ipak naša će ekipa nastupiti okrnjena jer je zbog ozljede morao odustati Roko Sipina.

U sklopu konferencije za medije na kojoj je predstavljeno Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu, predstavljena je i poštanska marka koju je Hrvatska pošta izdala povodom ovog prvenstva, navodi Grad Rijeka.