Povežite se s nama
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 22-ice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja nereda iz čl. 324. st. 1. i 2. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenike tereti da su kao pripadnici navijačke skupine Torcida između 23,45 i 00,20 sati 11./12. ožujka 2017. u mjestu Bunica (područje grada Senja); zajedno i po prethodnom dogovoru s najmanje još desetak nepoznatih osoba; nakon nogometne utakmice u Splitu između nogometnih klubova Hajduk i Rijeka, s nakanom ispoljavanja fizičkog nasilja prema navijačima HNK Rijeka i drugih građana, postavili prepreke na dionici ceste broj 8 i tako zaustavili više vozila u kojima je bilo više osoba, a nadolazili su iz Senja prema Rijeci.

Tereti ih se da su uporabom metalnih palica, kamenjem, staklenim bocama te bakljama-bengalkama oštetili zaustavljena vozila i doveli u opasnost živote i tijela osoba, a jedna je osoba pri tome i lakše tjelesno ozlijeđena, poručuju iz riječkog DORH-a.