Povežite se s nama

Crna kronika

Podignuta optužnica protiv Begić Blečić zbog teške prometne nesreće, prijeti joj od tri do 15 godina zatvora

Objavljeno

na


Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv 40-godišnje hrvatske državljanke zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona. Radi se o bivšoj riječkoj pročelnici za sport Veri Begić Blečić te joj tako prijeti između tri i 15 godina zatvora.

Okrivljenicu se tereti da je 15. kolovoza 2018., pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,92 g/kg alkohola u krvi) upravljala osobnim vozilom kolnikom autoceste A9-Istarski ipsilon, na dionici čvor Buje prema Višnjanu izvan naselja Nova Vas, prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, pa je lijevim bočnim ogledalom svog osobnog vozila udarila u lijevo bočno ogledalo osobnog vozila kojim je, krećući se iz suprotnog dopuštenog smjera istočnom prometnom trakom, pravilno upravljao državljanin Republike Slovenije.

Begić Blečić se tereti da je nakon toga nastavila s vožnjom u suprotnom zabranjenom smjeru i prvo prednjim dijelom svog vozila udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog dopuštenog smjera upravljao državljanin Republike Hrvatske, koji je, uslijed sudara, zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo, navodi ŽDO Pula.

Županijsko državno odvjetništvo u Puliu optužnici je predložilo produljenje mjera opreza okrivljenici, i to obveza redovitog javljanja državnom tijelu te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanjem motornim vozilom temeljem članka 98. stavak 1., 2. točka 3. i 8. i stavka 5. Zakona o kaznenom postupku.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže