Povežite se s nama

Crna kronika

Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog pljačke bankomata uz pomoć eksploziva

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1965. i 1969.) zbog počinjenja tri kaznena djela teške krađe iz odredbe članka 229. stavak 1. točka 1. i stavka 2. istoga članka Kaznenog zakona i tri kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz odredbe članka 234. stavak 2. KZ-a, sve u vezi članka 51. KZ-a.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su zajedno i dogovorno, tijekom listopada 2018. godine i tijekom ožujka i rujna 2019. godine, u Čavlima, Rijeci i Kraljevici, u nakani da se domognu veće nepripadne imovinske koristi, uporabom plinovite eksplozivne smjese izazvali eksplozije bankomata zbog kojih je došlo do njihovih oštećenja, nakon čega su iz unutrašnjosti bankomata uzeli novac u iznosu od više stotina tisuća kuna.

U svrhu počinjenja naprijed navedenih kaznenih djela okrivljenici su, tereti ih se, koristili osobna vozila trećih osoba bez njihova znanja i privole.
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv oboje okrivljenika produlji istražni zatvor zbog od opasnosti ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), javlja riječki DORH.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram