Povežite se s nama

Crna kronika

Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog prodaje marihuane u Rijeci i Viškovu

Objavljeno

na
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv dvojice državljana Republike Hrvatske (1977. i 1989.) zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz odredbe članka 190. stavak 2. u vezi stavka 1. istoga članka Kaznenog zakona.

Optužnicom se prvookrivljeniku stavlja na teret da je od 4. srpnja do 17. srpnja 2020. u stanu kojeg koristi u Rijeci; protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; u više navrata, radi stjecanja protupravne imovinske koristi u točno neutvrđenom iznosu, prodao drogu marihuanu u količini od oko 1000 grama i drogu amfetamin u količini od oko 15 grama. Osnovano se sumnja i da je radi daljnje prodaje, u stanu kojega koristi, držao više manjih paketića sa sadržajem droge amfetamin te u svom osobnom vozilu, s istom svrhom, držao oko 50 grama droge marihuane i 210 grama droge amfetamin.

Drugookrivljenika se tereti da je 16. srpnja 2020. u Viškovu, neovlašteno, radi daljnje prodaje posjedovao drogu marihuana u količini od oko 1000 grama.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv obojice okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), javlja riječki DORH.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram