Povežite se s nama

Crna kronika

Podignuta optužnica protiv muškarca koji je teško ozlijedio čovjeka u Kraljevici, a onda napao i policajca

Objavljeno

na


Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana (1998., 1981., 1974., 1994., 1984.) zbog počinjenja kaznenih djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona, teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u vezi članka 34. stavak 1. KZ-a, prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavak 1. i 2. KZ-a i prisile prema službenoj osobi u pokušaju iz članka 314. stavak 1. u vezi članka 34. stavak 1. KZ-a.

Optužnicom se prvookrivljeniku stavlja na teret da je 20. srpnja 2020. na benzinskoj postaji u Kraljevici, u nakani da teško tjelesno ozlijedi oštećenika, nakon kraće verbalne prepirke s njim, zadao mu šakama više udaraca u glavu od kojih je oštećenik zadobio teške tjelesne ozljede (višekomadni prijelom luka lijeve zigomatične kosti s pomakom ulomaka i krvni podljev lijevog oka s otvorenom ranom donjeg kapka). Okrivljenicima se stavlja na teret da su nakon opisanog događaja, zajedno i dogovorno, u cilju da ga teško tjelesno ozlijede, prijatelju oštećenika zadali više udaraca nogama i rukama po glavi i tijelu nanijevši mu lake tjelesne ozljede. Četvrtookrivljenika i petookrivljenika se tereti da su tjelesnom snagom i drvenom palicom nastojali spriječiti policijskog službenika u obnavljanju službene radnje pružanja pomoći ozlijeđenim osobama i sprječavanja izvršenja kaznenih djela.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv prvookrivljenika i drugookrivljenika produlji istražni zatvor zbog od opasnosti ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), javlja riječki DORH.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram