Povežite se s nama

Mozaik

Podignuta plava zastava na plaži Ploče

Objavljeno

na
Na riječkoj plaži Ploče podignuta je Plava zastava – važna međunarodna turistička oznaka kvalitete plaža

Plava zastava je međunarodna oznaka ukazuje na čiste uredne, sigurne i dobro održavane plaže i marine te ju brojni turisti uzimaju kao glavni kriterij pri odabiru svoje destinacije ljetovanja. Plava zastava je najpriznatiji model ekološkog odgoja, obrazovanja i obavještavanja javnosti te ujedinjuje turistički sektor i sektor zaštite okoliša na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.
Druga riječka plaža koja ima Plavu zastavu od 2010. godine je plaža za osobe s invaliditetom Kostanj.

Podizanju plave zastave prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke Maja Malnar i pročelnik Odjela za a razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Srđan Škunca.

U prigodnom programu nastupili su učenici OŠ Kantrida.

Plaža Ploče uređena je u sklopu Bazena Kantrida i ima Plavu zastavu od 2011. godine. Plaža je ograđena plutačom, ima spust u vodu za invalide, pješčanik, ugostiteljske objekte, kabine za presvlačenje, tuš, sanitarni čvor, garažu te dežurnu spasilačku službu

Grad Rijeka održava 21 plažu

Radovi na pripremi plaža za sezonu kupanja obavljaju se svake godine i obuhvaćaju održavanje sanitarnih objekata, obalnih zidova, obalnih šljunčanih i betonskih puteva, sunčališta, staza, stubišta, postavu opreme kao što su vaterpolo igralište i plutajuće brane u moru, došljunčavanje i razastiranje šljunka na plažama, uređenje prilaza plažama, održavanje stjenskih pokosa te bravarske radove.

Kako je prigodom podizanja plave  zastave rekao gradonačelnik Marko Filipović, sve plaže su dohranjene šljunkom, ugrađena je potrebna plažna oprema, postavljeni tuševi i slavine, popravljena oštećenja na sanitarnim čvorovima te obavljeni potrebni popravci na vodovodu i odvodu.

Na plaži Kostanj djelomično su popravljene kamene obloge i kulir na sunčalištu, postavljene su inox ograde i plutajuće barijere u moru. Uoči sezone kupanja radovima su bili obuhvaćeni popravci šetnice Lungo Mare te popravci puta uz nogometno i odbojkaško igralište na Kantridi. Postavljene su cerade na svlačionice i očišćene su rampe na prilazima u more.

Također, nakon olujnog juga koje je krajem 2020. godine napravio velike štete na dijelu riječkih plaža, izvedeni su dodatni radovi na saniranju oštećenja na plaži za osobe sa invaliditetom Kostanj, na djelu šetnice od plaže Bivio prema hotelu Hilton, na samoj plaži Bivio te na plaži Vila Olga na Pećinama gdje su izvedene nove stepenice na mjestu starih.

Obavljeni su hortikulturni radovi i radovi na uklanjanju otpada na pomorskom dobru na cijelom potezu od Pećina do Preluka. Za sve navedene radove osigurano je 1.700.000,00 kuna. Ukupna površina plaža je 90.578,00 m². Takvo ulaganje u održavanje plaža važno je ne samo za građane grada Rijeke nego i sve veći broj turista koji svake godine posjećuju ili borave u Rijeci.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram