Povežite se s nama

Sport

Pogledajte kako napreduju radovi na stadionu Rujevica

Objavljeno

na


Predsjednik Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka Damir Mišković, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor GP Krka Josip Purić sa suradnicima obišli su gradilište budućeg trening kampa HNK na Rujevici, na kojem se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, što znači da bi radovi na sportskom kompleksu s više nogometnih terena trebali biti gotovi krajem svibnja.

Riječki gradonačelnik Obersnel izrazio je zadovoljstvo brzinom izvođenja radova.
“Drago mi je što stanje gradilišta potvrđuje da će radovi biti završeni relativno brzo, a samim time da će i relativno brzo započeti radovi na izgradnji novog stadiona na Kantridi,” kazao je gradonačelnik Obersnel.

Predsjednik “Rijeke” Mišković kazao je kako je presretan odličnim napretkom radova, koji se izvode u tri smjene, što će već ovog ljeta omogućiti kvalitetniji rad juniorske i seniorske nogometne ekipe. Osim pet nogometnih terena, u sklopu trening kampa bit će uređeno 2.500 do 3.000 natkrivenih tribina te 2.500 otkrivenih tribina, uz omogućavanje 5 posto tribina za gostujuće navijače.

O samim radovima govorio je direktor GP Krka, istaknuvši kako je trenutno izvedeno 97 posto radova predviđenih prvim ugovorom, a do sad je iskopano 120.000 m3 materijala te ugrađeno 6.000 m3 betona na izgradnji zidova budućih pet nogometnih terena. Od pripremnih radova, još je potrebno izvesti radove na pristupnoj cesti. Uskoro se očekuje početak radova predviđenih drugim ugovorom, što pak ovisi o dobivanju pravomoćne građevinske dozvole.

“Vremenski uvjeti nam više-manje idu na ruku, no imamo strojeve koji mogu raditi po bilo kojim vremenskim uvjetima te vjerujem da ćemo ispoštovati dogovorene rokove,” kazao je Purić.

Trening kamp za nogometaše na Rujevici raspolagat će s četiri nogometna terena i jednim pomoćnim sa vrhunskim podlogama koje mogu zadovoljiti najviše zahtjeve profesionalnog sporta. Više nogometnih igrališta u trening kampu, izgrađenih po uzoru na velike europske klubove omogućit će optimalne uvjete za trening svih uzrasta HNK Rijeka, kao i stvaranje budućih vrhunskih prvotimaca kluba, pa je izgradnja novog treninga kampa preduvjet ostvarenja ambicioznih planova Škole nogometa za mlade kao i seniorske momčadi.

U vrijeme gradnje novog stadiona Kantrida, utakmice “Rijeke” odigravat će se na zamjenskom stadionu koji će svoje mjesto naći unutar trening kampa. Stadion koji će biti izgrađen prema UEFA standardima 4* postat će tako u idućoj godini privremeni dom vjernih navijača Rijeke.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže