Povežite se s nama

Vijesti

Pojedini vozači Autotroleja zadržavaju novac od prodanih putnih karata

Objavljeno

na


Situacija u Autotroleju daleko je od idealne. Nezadovoljni su velikim dijelom putnici zbog prorijeđenog voznog reda, ali nezadovoljni su također i njihovi djelatnici koji su morali pristati na smanjenje plaća i ostalih prava zbog vrlo teške financijske situacije u tom gradskom komunalnom društvu.

No, popravljanju situacije zasigurno ne doprinose pojedini vozači koji zadržavaju prihod od prodaje putnih karata te su sindikalisti zbog toga morali pristati da se ne isplaćuju dogovorene stimulacije.

“U četvrtak je u uredu direktora KD Autotrolej održan neformalni sastanak na kojem su bili prisutni svi sindikati koji djeluju u KD Autotrolej. Na sastanku se između ostalog razgovaralo o problemu ne predavanja inkasa odnosno utrška od strane pojedinih vozača. Slijedom toga donesen je jedan sporazum oko neisplate stimulacije od 20 odnosno 10% na koju imate pravo prema KU. Znamo i svjesni smo činjenice da svatko od nas, a pogotovo u ovim za sve nad teškim vremenima kada su osobni dohodci umanjeni da ima financijskih problema, ali to nikako ne može biti opravdanje da novac koji je netko dobio od utrška zadrži za sebe. Tako su pojedinci doveli do toga da se moralo prijeći mjeri koja za sobom ima posljedicu da će ti isti ostati bez stimulacije od prodaje, ali ono što je gore od toga je to da su svoje kolege sada ograničili da inkas odnosno utržak moraju predati u roku do 7 dana odnosno do 15 dana za one vozače koji ne dolaze u grad Rijeku često prema rasporedu rada. U protivnom neće moći ostvariti pozitivnu stimulaciju za prodaju.

Kao što smo već ranije naveli svjesni smo činjenice da mnogi iz nekih razloga zapadnu u financijske probleme pa se snalaze na razne načine. Morate znati da novac od utržka ne pripada vama već poduzeću u kojem radite kako bi vam osiguralo potrebnu isplatu osobnog dohotka i podmirilo troškove poslovanja. Ukupni iznos koji se duguje nije mali i nije zanemariv zapravo on iznosi gotovo onoliko koliko vam poslodavac isplaćuje ukupnu mjesečnu stimulaciju za prodane karte”, poručili su iz Sindikata primorsko – goranskih komunalaca te su pozvali i svoje članove koji su na bilo koji način dužni da im se jave te podsjetili na mogućnost pozajmica.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram