Povežite se s namaRadi kupnje 16.000 kuna vrijednog monitora vitalnih funkcija za Kliniku za pedijatriju KBC Rijeka u Dječjoj bolnici na Kantridi, pokrenuta je još jedna humanitarna akcija u organizaciji Udruge… i djeci s ljubavlju, najavljeno je danas u Informativnom centru Grada Rijeke.

O humanitarnoj akciji pod motom “Valcer za monitor” govorili su Ankica Perhat, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Livia  Mjeda, predsjednica Udruge … i djeci s ljubavlju, dr. Srećko Juričić, pročelnik Zavoda za dječju neurologiju i dječju psihijatriju KBC Rijeka, Dječja bolnica Kantrida, Josip Aničić, predsjednik Udruge studenata FOSS MEDRI, Ivana Babić, voditeljica projekta FOSS MEDRI i Nilda Lazzo-Kurtin, predsjednica Udruge Lyons Polytechnic.

Akcija započinje u petak, 29. travnja 2016. godine, u Opatiji, u hotelu “Kvarner” na Balu medicinara kojeg organiziraju studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci. Prihod prikupljen od ulaznica svake godine se donira organizacijama, udrugama te osobama za koje se procijeni da im je potreban, a ove godine će biti doniran KBC-u na Kantrida za kupnju monitora za mjerenje vitalnih funkcija novorođenčadi te, ukoliko sredstava bude dovoljno, vage za mjerenje njihove težine.

Akcija se nastavlja 30. travnja na štandu na riječkom Korzu prodajom majica i bedževa. Majice će se prodavati po cijeni od 30 kuna, a bedževi za 25 kuna. Otvorenje štanda, na kojem će volontirati i članovi Udruge Lyons Polytechnic, u 10 sati bit će popraćeno nastupom Prvih riječkih mažoretkinja i puštanjem balona.

Za prikupljanja sredstava otvoren je i račun za uplate donacija. IBAN računa je: HR 34 23400091510778303.

Pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat pozvala je građane da se odazovu humanitarnoj akciji, jer je nabavka suvremene opreme za male pacijente Dječje bolnice Kantrida uvijek dobrodošla. Grad Rijeka dao je tehničku podršku inicijativi Udruge… djeci s ljubavlju, čiji rad prati od samog početka s obzirom da se bave isključivo djecom.

Dr. Srećko Juričić zahvalio se Gradu Rijeci i Udruzi na pokretanju akcije naglasivši da je riječ o već petoj donaciji KBC-u Rijeka. Monitor vitalnih funkcija bit će od velike pomoći djeci hospitaliziranoj u Zavodu za
dječju neurologiju i dječju psihijatriju na Kantridi, jer ona zbog svojih zdravstvenih poteškoća ne mogu opisati svoje tegobe, pa je njihove vitalne funkcije potrebno pratiti 24 sata.

Udruga …i djeci s ljubavlju je osnovana 2008. u Rijeci radi socijalnog osnaživanja i unaprijeđenja kvalitete života djece, mladih i odraslih. Cilj je kupnja medicinske opreme za javne medicinske ustanove u gradu Rijeci. Do danas je Udruga svojim humanitarnim akcijama opremila desetak ustanova, donirala 350.000 kuna i uključila više od 400 volontera.

Suradnja Udruge .. i djeci s ljubavlju sa studentima Mediciskog fakulteta Foss MedRi nastoji potaknuti što veći broj civilnih organizacija na suradnju u društveno korisnim aktivnostima i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Grad Rijeka