Povežite se s nama

Vijesti

Pokrenuta inicijativa Mame i tate grada Rijeke za prava djece

Objavljeno

na
Jedna od aktualnijih tema u posljednje vrijeme u gradu Rijeci je problem s nedostatkom mjesta u vrtićima, a to je nešto čime se vrlo aktivno bave članove građanske inicijative Mame i tate grada Rijeke za prava djece.

“Radi se o inicijatici koja je osnovana krajem 2014. godine kao reakcija na diskriminatornu praksu grada Rijeke i gradonačelnika prema dijelu svojih najmlađih građana – djeci.  Naime, grad Rijeka diskriminira djecu ovisno o tome koji vrtić pohađaju, pa tako djecu koja pohađaju Dječji vrtić Rijeka (osnivač grad Rijeka) subvencionira sa 1.440,00 kn ili više (ovisno o imovinskom cenzusu kućanstva kojem dijete pripada), dok drugu djecu koja polaze vrtiće drugih osnivača (privatne, vjerske, druge pedagogije…) subvencionira sa 810,00 kn fiksno. Napominjemo da grad Rijeka do danas nije stvorio uvijete da sva djeca, a čiji roditelji to žele, imaju pristup vrtićima. Smatramo da bi to trebao biti prioritet svakog grada koji priželjkuje budućnost, pa tako i grada Rijeke!”

“Inicijativa se zalaže za ravnopravno subvencioniranje sve djece u gradu Rijeci, neovisno o tome koji vrtić pohađaju. Praksu neravnomjernog subvencioniranja napustio je veliki broj gradova i općina u RH, te se zalažemo da to učini i grad Rijeka kako bi svoj djeci čiji roditelji to žele omogućio pristup vrtićima na jednak i ravnopravan način, a ne da se događa da svake godine preko 400 djece ostane neupisano u vrtiće”, poručuju iz Inicijative.

Pozivaju i sve koji im žele pomoći u realizaciji njihovih ciljeva da im se pridruže putem njihove Facebook stranice.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram