Povežite se s nama

Crna kronika

Policajac u Gorskom kotaru htio pucati u zrak, ali se spotaknuo i pogodio migranta?

Objavljeno

na

Ilustracija (Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL)

Na nepristupačnom terenu u blizini Tuhobića u Gorskom kotaru policajac je naletio na grupu od oko 15 migranata. Opalio je hitac u zrak kako bi u pomoć pozvao kolege. Zatim se spotaknuo i pod još nerazjašnjenim okolnostima metak je pogodio migranta, javlja dnevni list 24 sata.

Njihovi novinari otišli su u Gorski kotar, na područje gdje je u subotu propucan migrant. Radi se o šumi u brdu, okruženoj rijetko naseljenim selima. Tamo, u obližnjim Hreljinu, Plasima i Zlobinu, migranti nisu rijetkost. U jednom od sela stanovnici kažu da su jučer, nakon propucavanja, vidjeli policiju i vojsku.

– Vidio sam tri naša policajca. Specijalci s dugim cijevima. Bila je i vojska. Vidio sam ih dva kilometra dolje niže – kažu nam domaći.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je migrant ranjen dok je s ostalim migrantima pokušavao doći do Slovenije.

– Policajci su sprečavali prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju je migrant ozlijeđen. Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo koje će provesti očevid – rekao je Božinović.

Kako neslužbeno doznajemo, policajac koji se spotaknuo je ranjenom migrantu pomogao. Kad je stigao njegov kolega, obojica su ranjenog migranta na rukama nosili više od tri kilometra do vozila Hitne pomoći koje nije moglo bliže prići mjestu ranjavanja. Hitna je migranta odvezla u KBC Rijeka, gdje su ga operirali.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram