Povežite se s nama

Crna kronika

Policija i carina kontrolirali osobe, robu i vozila na autocesti Rijeka – Zagreb

Objavljeno

naU petak, 11. listopada između 9,30 do 17 sati policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, carine i Hrvatskih cesta proveli su zajedničku preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora osoba, vozila i robe na dvije dionica auto-ceste Rijeka-Zagreb, u oba smjera.

Tijekom pojačanog nadzora zabilježena su 23 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  U vožnji pod utjecajem alkohola od  2,81 g/kg zatečen je vozač koji je zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom i ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan u službenim prostorijama policije,
U upravljanju vozilom bez važeće prometne dozvole zatečena su četiri vozača, a jedan vozač je zatečen s prometnom dozvolom kojoj je isteklo važenje.  Također, dvojica vozača nisu imala vozačku dozvolu, a jednom je isteklo važenje vozačke dozvole. Zabilježena su i četiri prekršaja pretovara vozila, po tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tehničke neispravnosti vozila ili nepotpune opreme vozila te odbijanja testiranja na droge. Zabilježen je i jedan prekršaj isteka periodičnog pregleda vozila.

Osim prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama zabilježeno je i sedam prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, a kod vozača je pronađena većinom droga marihuana te u jednom slučaju hašiš.

Isto tako zabilježeni su prekršaji iz domene Zakona o održivom gospodarenju otpadom i  Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti te jedan carinski prekršaj.

Zbog počinjenih prekršaja sankcionirani su zatečeni vozači, kao i pravne i odgovorne osobe u slučajevima kada su odgovorne za počinjeni prekršaj (npr. pretovar vozila i dr.).

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram