Povežite se s nama

Crna kronika

Policija i carina kontrolirali teretna vozila i autobuse, s dva vozila odmah skinute pločice

Objavljeno

naJučer, između 10 i 15 sati na području Kikovice provedena je preventivno-represivna akcija nadzora teretnih vozila i autobusa. Akciju su proveli policijski službenici Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske i Postaje prometne policije Rijeka  u suradnji s djelatnicima prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Službe za mobilne jedinice Carinske uprave, Hrvatskih cesta i Centra za vozila Hrvatske. U akciji je korištena mobilna stanica za tehnički pregled vozila Centra za vozila Hrvatske, a djelatnici Hrvatskih cesta nadzirali su osovinsko opterećenje.

Tijekom akcije zabilježeno je 15 nepravilnosti kod šest teretnih vozila, od kojih najviše – šest prekršaja tehničke ispravnosti vozila. Obavljenim tehničkim pregledom ovih šest teretnih vozila, u dva slučaja su utvrđeni opasni, a u četiri slučaja veći nedostaci propisani Zakonom o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnikom o tehničkim pregledima na cesti. Zbog utvrđenih nepravilnosti svi su isključeni iz premeta, a sa dva teretna vozila su odmah skinute registracijske pločice te im je zabranjeno daljnje prometovanje. Osim toga, utvrđeno je pet prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, zatim dva prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i dva prekršaja pretovara tereta.

Za utvrđene nepravilnosti i prekršaje odgovorni su vozači, pravne osobe i odgovorne osobe u pravnim osobama te obrtnici, a kažnjive su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih važećih propisa, koji se odnose na ovu vrstu vozila.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram