Povežite se s nama

Crna kronika

Policija kaznila 40 vozača teretnih vozila koji nisu poštovali zabranu prometa zbog zimskih uvjeta

Objavljeno

na
Na području Policijske uprave primorsko-goranske, na prometnicama kroz Gorski kotar jučer, 22. studenoga zbog snježnih padalina i jakog vjetra nadležna služba proglasila je zimske uvjete na cestama. Podsjećamo, za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilima.

Sukladno tome, policijski službenici nadzirali su promet na cestama u cilju poštivanja nastalih uvjeta, mogućih zastoja i sprečavanja nastanka prometnih nesreća, ali i stvaranja uvjeta djelatnicima zimske službe da nesmetano čiste prometnice od snijega radi sigurnog prometa ostalih vozila.

Tijekom trajanja zimskih uvjeta policija je sveukupno sankcionirala 40 vozača teretnih vozila.

Tako su policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko tijekom jučerašnjeg dana na autocesti A6, između čvora Bosiljevo II i čvora Kikovica iz prometa isključili 90-ak teretnih vozila.  U pratnji policije u nekoliko je navrata organiziran konvoj ovih vozila do odmorišta Vukove Gorice, a dio se samostalno vratio u smjeru Zagreba.

Na ovoj dionici kršenje odredbi  Zakona o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je kod ukupno 33 vozača teretnih vozila, koji su novčano sankcionirani zbog nepoštivanja prometnog znaka zabrane prometa za teretne automobile s priključnim vozilom.

Isto tako, na ulazu na autocestu A6, na čvoru Kikovica policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka su zbog istovrsnog prekršaja sankcionirali sedam vozača teretnih vozila.

Za vrijeme zimskih uvjeta nisu evidentirane prometne nesreće, niti je bilo zastoja u odvijanju prometa.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram