Povežite se s nama

Sport

Policija o finalu Kupa: Uhićeno 12 navijača, uglavnom zbog alkohola i nereda

Objavljeno

na
Na stadionu Rujevica u Rijeci jučer, 22. svibnja, odigrana je utakmica SuperSport finala Kupa između HNK Rijeka i GNK Dinamo.

Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika. Utakmica je započela u 18 sati, a pratilo ju je 8127 posjetitelja, od kojih 371 navijač gostujuće momčadi.

Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika, poduzelo sve mjere i radnje predviđene Protokolom o sigurnosti na utakmicama visokog rizika te koordiniralo svim sigurnosnim pripremama oko osiguranja i postupanjima policije na području više policijskih uprava.

Utakmica je protekla bez sigurnosnih izgreda i sukoba navijača. Tijekom utakmice privedeno je pet gostujućih navijača zbog alkohola, a kod jednog od njih je i pronađena manja količina droge.

Također je privedeno i šest domaćih navijača zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Uz spomenute, priveden je i jedan član domaće navijačke skupine zbog počinjenja prekršaja čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tijekom utakmice na tribinama na kojima su se nalazili navijači domaće momčadi zapaljeno je oko 20 baklji.

U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije – jedinice specijalne i interventne policije, interventne jedinice policije, temeljne, prometne i kriminalističke policije te protueksplozijska služba.

Utakmica je završila u 19.55 nakon čega je održana dodjela medalja, a zatim je uslijedio razilazak posjetitelja, kao i povratak gostujućih navijača na područje Zagreba koji je pri osiguranju trase kretanja protekao bez postupanja policijskih službenika.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za sve posjetitelje, ali i sve ostale građane, poručuju iz riječke policije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže