Povežite se s nama

Sport

Policija objavila detaljne upute za posjetitelje utakmice Hrvatska – Slovačka

Objavljeno

na

Ilustracija (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)
Danas je u prostorijama Policijske uprave primorsko-goranske održana konferencija za novinare na temu „Informiranje o predstojećim mjerama u svezi kvalifikacijske utakmice za „UEFA EURO 2020“ između reprezentacija Hrvatske i Slovačke koja će se održati 16. studenog 2019. godine na stadionu HNK „Rijeka“ na Rujevici“ s početkom u 20:45 sati.
O bitnim detaljima za navijače, ali i ostale građane, detaljno su izlagali povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza Miroslav Marković, glasnogovornica KD „Autotrolej d.o.o.“ Kristina Prijić i načelnik Sektora policije PU primorsko-goranske Goran Gašpert:

SIGURNOSNA PROCEDURA NA STADIONU UOČI UTAKMICE REPREZENTACIJA HRVATSKE I SLOVAČKE

Uoči i za vrijeme kvalifikacijske utakmice UEFA EURO2020 između reprezentacija Hrvatske i Slovačke bit će na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu. Stadion HNK Rijeka bit će otvoren za navijače od 18,45 sati, a zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivaju se  navijači da dođu na stadion što ranije (preporuka 2 sata prije početka utakmice) te da zauzmu isključivo mjesta označena na ulaznici. Na stadion se neće moći unijeti kišobrani, veće torbe ili ruksaci, boce, upaljači i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara. Također neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2,00 m x 1,00 m odnosno neprimjerenog sadržaja i neće biti dozvoljeno postavljanje zastava ili transparenata na ograde ili druga mjesta stadiona HNK Rijeka na način da bi zaklanjalo pogled sa ili prema tribinama.

INFORMACIJE VEZANE UZ ULAZNICE

U petak, 15. i u subotu, 16. studenoga 2019. na blagajnama stadiona HNK Rijeka neće biti prodaje niti zamjene podataka na ulaznicama za utakmicu Hrvatske i Slovačke. Sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica).
Sukladno Uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu sa podacima na ulaznici biti će zapriječen ulaz na stadion, te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca, a kako su sukladno zakonskim propisima u prekršaju napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak. Svaka osoba prilikom ulaska na stadion pa do završetka utakmice mora posjedovati ulaznicu i koristiti sjedalo označeno na ulaznici. Sve osobe bez pravovaljane ulaznice, kao i osobe zatečene u sektoru/dijelu stadiona za koji ne posjeduju pravovaljanu ulaznicu, će zbog počinjenog prekršaja biti udaljene sa stadiona i predane policiji na nadležni prekršajni postupak.
Upozoravamo sve navijače da sa ulaznicama koje kupe kod preprodavača odnosno na crnom tržištu neće moći ući na stadion i biti će im oduzete bez prava na povrat novca.

INFORMACIJE  O PROMETU NA DAN UTAKMICE

U subotu, 16. studenoga,  povodom odigravanja kvalifikacijske utakmice između reprezentacije Hrvatske i Slovačke na stadionu HNK Rijeka na Rujevici biti će uspostavljena privremena regulacija prometa, kojom će biti zabranjeno prometovanje motornih vozila, osim vozila s dozvolom.
Na parkirališnim prostorima na stadionu HNK Rijeka će zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta biti zabranjen promet i parkiranje osim za akreditirana vozila. Navijači se mole da na prilaznim pravcima stadionu prate upute policije i redarske službe te da vozila ne parkiraju na prometnim trakama prilaznih pravaca prema stadionu jer će u protivnom biti sankcionirani sukladno zakonskim propisima.
Također, potrebno je obratiti pozornost i na upute policije u smislu zabrana i preusmjeravanja prometa na prilaznim pravcima stadiona.

INFORMACIJE O JAVNOM PRIJEVOZU DO STADIONA NA RUJEVICI

Navijači se pozivaju da na utakmicu u neposrednu zonu stadiona dođu pješice ili javnim gradskim prijevozom – linija 7A “Autotrolej”- a koja će prometovati nesmetano po subotnjem voznom redu, a za potrebe dovoza navijača organizirat će se također i dodatna linija od 5 autobusa koji će sa Jelačićevog trga do rotora kod TC „Spar“ prevoziti navijače s polascima svakih cca. 10 minuta.
Linija će prometovati od 17:00 do 20:45 sati,  a od 22:30 do 23:45 sati biti će ponovno uspostavljena i za potrebe odvoza navijača od navedenog rotora kod TC „Spar“ do Jelačićevog trga, po redovnim cijenama putničkih karata za 1. zonu grada Rijeke.

PARKIRANJE VOZILA

Navijači svoja vozila mogu parkirati u središtu grada Rijeke na otvorenim parkiralištima na kojima se naplata subotom provodi od 07:00 do 14:00 sati te zatvorenom parkiralištu (pod rampom) Putnička obala na kojem se naplata subotom vrši od 07:00 do 22:00 sati, kao i zatvorenim parkiralištima Delta i Školjić sa sustavom naplate subotom od 07:00 do 14:00 sati. Na zatvorenim parkiralištima rampe su spuštene od 0-24 sata, te korisnici prije izlaska s parkirališta moraju očitati parkirnu kartu na automatskoj blagajni pored naplatne kućice parkirališta.

Navijači se pozivaju na pridržavanje odredbi vezanih uz Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, osobito u odnosu na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Također, u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti građana te nesmetanog odvijanja prometa policija će, uz održavanje javnog reda i mira u zoni stadiona, kontinuirano nadzirati šire gradsko područje te provoditi pojačanu kontrolu prometa.

Svi navijači, posjetitelji i građani pozvani su također i na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice, ističu iz policije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram