Povežite se s namaPolicija je tijekom proteklog produljenog vikenda imala pune ruke posla, a već i sam uvod u taj božićni vikend donio je nesvakidašnju policijsku akciju provedenu tijekom “X-mas partya” koji se u organizaciji Fiume Events agencije održavao u prostoru Mystique cluba na Rivi.

Policija je tom prilikom obavila tzv. raciju tijekom zabave, koja je u konačnici prekinuta, što je izazvalo popriličnu ljutnju brojnih mladih Riječana koji su se namjeravali te noći zabaviti. Nitko od organizatora nije otkrio što je do toga dovelo, pa smo u kontaktu s policijskom upravom doznali razloge.

“Policijski službenici 1. policijske postaje Rijeka proveli su nadzor u suradnji s turističkom inspekcijom 23./24. prosinca 2016. godine u ugostiteljskom objektu Mystique club. Nadzor je provedem temeljem dojave građana o proslavi na kojoj će biti  usluživano i dopušteno konzumiranje alkoholnih pića maloljetnim osobama.

Prilikom nadzora u ugostiteljskom objektu zatečeno je osam maloljetnih osoba koje su konzumirale alkoholna pića. Među navedenima bile su i tri osobe mlađe od 16 godina bez pratnje roditelja ili starije punoljetne osobe, o čemu je sukladno  odredbama Obiteljskog zakona policija izvijestila roditelje zatečenih te nadležni Centar za socijalnu skrb Rijeka.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti turistička inspekcija je protiv pravne osobe iz Rijeke u sklopu koje posluje ovaj ugostiteljski objekt te protiv odgovorne osobe podnijela prekršajne naloge”, otkrili su iz policije.

Na pitanje je li policija tražila potpuni prekid zabave, poručili su kako policijski službenici nisu od odgovorne osobe zatražili prekid događanja niti zatvaranje ugostiteljskog objekta, pa je to vjerojatno bila ili odluka organizatora zabave ili vlasnika prostora.