Povežite se s nama

Crna kronika

Policija pojačano nadzirala promet tijekom vikenda, kažnjen 251 vozač

Objavljeno

na


Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je pojačano nadzirala promet, u cilju sprječavanja prometnih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i svih ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju ukupno je zabilježen 251 prometni prekršaj. Najveći je broj prekršaja evidentiran u kategoriji prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila – 57 prekršaja, slijedi 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, te 18 prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola od ukupno 97 testiranih. Najveća koncentracija alkohola od 1,94 g/kg izmjerena je sinoć 47-godišnjem vozaču osobnog vozila. Policija ga je u 21.30 sati zatekla u Krešimirovoj ulici u Rijeci gdje je upravljao vozilom marke VW Golf, riječkih registarskih oznaka.

Što se tiče koncentracija, dvanaestorici vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg, dok su po trojica vozača imalo koncentraciju alkohola od 1,00 do 1,50 g/kg, i trojica iznad 1,50 g/kg. Četiri vozača odbila su testiranje na alkohol.

Najveća brzina u prometu evidentirana je u petak, 1. ožujka na području Vrbovskog, kod vijadukta Zečeve drage, gdje se osobno vozilo marke Honda, zagrebačkih registarskih oznaka, kretalo brzinom od 179 km/h u smjeru Rijeke na mjestu određenog ograničenja brzine na 110 km/h.

Od drugih prekršaja evidentirano je i osam prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, dva prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, kao i dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila, te jedan prekršaj vožnje u vrijeme zabrane upravljanja vozilom.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a i ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže