Povežite se s nama

Crna kronika

Policija pojačano nadzirala promet tijekom vikenda, zabilježeno 305 prekršaja

Objavljeno

na
Na području Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala promet na cestama radi prevencije počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je zabilježeno 305 prometnih prekršaja, i to: 110 prekršaja prekoračenja brzine, 45 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,  15 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, po tri prekršaja  upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani i upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te još 88 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina izmjerena je 21. veljače u 11.06 sati kod vijadukta Zečeve drage gdje iz smjera Zagreba u smjeru Rijeke, osobnim vozilom marke BMW, zagrebačkih registracijskih oznaka vozač upravljao brzinom od 198 km/h unatoč ograničenju brzine od 110 km/h.

U ovom razdoblju alkotestirano je 135 vozača, a od njih 45 s nedozvoljenom koncentracijom alkohola, najviše ih je bilo u dobi između 18. i 24. godine života, njih 15 te potom u dobi između 41. i 50. godine života, njih 11. Prema koncentracijama najviše, odnosno 23 vozača su imala koncentraciju alkohola  između 0,51 i 1,00 g/kg,  11  između 1,01 i 1,5 g/kg, četvorica iznad 1,51 g/kg, sedam do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti.

Najveća koncentracija alkohola od 1,79 g/kg izmjerena je 48-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, koji  je zaustavljen 23. veljače oko 22.40 sati u Malinskoj. Osim alkohola utvrđeno je kako vozilom upravlja u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, da nije koristio sigurnosni pojas te sa sobom nije imao osobne isprave. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije.

Izdvajamo i 35-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je zaustavljen u noći 20. veljače na području Kastva, dok je upravljao osobnim vozilom marke VW Golf pod utjecajem alkohola od 2,05 g/kg. Zadržan je u službenim prostorijama policije te istog dana doveden na prekršajni odjel nadležnog suda , gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 5.700 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na području Republike Hrvatske na rok od tri mjeseca.

U ovom razdoblju zatečena su tri recidivista, a zabilježeni su im prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane.

Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 23 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe teže, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.
Policija će pojačano nadzirati promet na cestama i narednog vikenda radi čega pozivamo vozače i druge sudioniku u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram