Povežite se s namaVijest o požaru na adresi Zvonimirova 12 gdje djeluju zajedno Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo te Elektroindustrijska i obrtnička škola izazvala je ovog četvrtka iznimno veliku pažnju Riječana, a portal Fiuman.hr je prvi o tome izvijestio te donio fotografije s lica mjesta.

Iako se to i pretpostavljalo od samog početka, pogotovo ako se uzme u obzir da je u proteklih mjesec dana u tu istu zgradu dva puta provaljivano kako bi se uništili školski dnevnici te još neka dokumentacija, sad je to i policija službeno potvrdila: požar u kojem je u potpunosti izgorjela zbornica je podmetnut.

“Tijekom jutra obavljen je očevid požara koji je izbio noćas u zgradi srednje škole na području Mlake u Rijeci. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara ljudska radnja. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a uslijed požara u potpunosti je izgorjela zbornica na prvom katu škole, dok su susjedne prostorije i zidovi hodnika zgrade oštećeni. Prema prvim procjenama radi se o većoj materijalnoj šteti, a stvarni iznos štete će biti utvrđen naknadno. Kriminalističko istraživanje ovog događaja je u tijeku s ciljem utvrđivanja za sada nepoznatog počinitelja te svih relevantnih činjenica”, navela je riječka policija.

Podsjetimo, požar je podmetnut negdje oko 3 sata ujutro, a vatrogascima je trebalo nešto više od pola sata kako bi ga ugasili.