Povežite se s namaInformativni centar za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke djeluje od travnja 2014. godine. Smješten je u središtu grada, na adresi Dolac 7b i namijenjen je svim građanima, fizičkim i pravnim osobama u kojem policijski službenici pružaju besplatne savjete iz domene prevencije kaznenih djela, a iz policije pozivaju sve zainteresirane da ih posjete.

U skladu s motom «Prevencija je najbolji lijek», u Informativnom centru se provodi niz preventivnih programa za građane, djecu i mladež te pravne subjekte, kako bi se pravovremeno zaštitili i ne bi postali žrtvama različitih kaznenih djela. Od ostalih aktivnosti koje se tu provode izdvajamo edukacije ciljanih skupina, npr. djece i mladeži, umirovljenika, stručnih suradnika u odgojno-obrazovnim ustanovama, djelatnika novčarskih institucija i ostalih, a s ciljem poučavanja samozaštitnom ponašanju i prevenciji kaznenih djela.

Sastavni dio Informativnog centra za prevenciju su i izložbeni eksponati ( protuprovalna vrata,protuprovalna stakla,protuprovalne folije) koji nude mogućnost sigurnosnih rješenja. Tako građani mogu razgledati i upoznati se s tehničkim značajkama različitih vrsta sigurnosne opreme (satelitski alarmni sustavi, digitalni video nadzor, vatrodojava, plinodojava…) te mogućnošću nabave i ugradnje istih u stambenim i poslovnim objektima, vozilima i drugim mjestima.

Centar je otvoren svakim radnim danom od ponedjeljka do petka, u vremenu od 10 do 13 sati, a utorkom od 13 do 19 sati.

Pozivaju se svi građani da posjete Informativni centar u središtu Rijeke i upoznaju se s brojnim savjetima iz područja prevencije kriminaliteta ili kontaktiraju policijske službenike putem telefona 051 209 369, e-mail:vijecepk@rijeka.hr.