Povežite se s namaNakon što su navijači splitskog Hajduka na Jadranskoj magistrali u mjestu Bunica pokraj Senja postavili barikade i iz zasjede u noći sa subote na nedjelju napali pripadnike riječke Armade koji su se vraćali iz Splita s utakmice Hajduka i Rijeke, ličko-senjska policija uhitila je pa pustila 15 pripadnika Hajdukove navijačke skupine Torcida.

Uhićene osobe su sa splitskog područja, a nakon istražnih radnji pušteni su na slobodu i protiv njih nije podignuta prijava, kazala je glasnogovornice PU ličko-senjske policija Maja Brozičević.

No dodala je da je kriminalistička istraga još u tijeku, s obzirom na sve okolnosti ovog očito organiziranog navijačkog napada na suparničku skupinu.

Brozičević je kazala da su po dojavi o međunavijačkom obračunu u Bunici pripadnici ličko-senjske policije u Karlobagu, tijekom noći u nedjelju, presreli pripadnike Torcide na povratku iz akcije kod Senja. Tom prilikom 15 Torcidaša je uhićeno pod sumnjom da su prekršili Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Skupina Torcidaša uhićena je jer su bačvama na cesti u Bunici zaustavljali riječke navijače koji se nisu u Rijeku vraćali brodom, već cestovnim putem i pritom oštetili zaustavljena vozila riječkih navijača, pa čak i kombi mladi rukometaša koji su se vraćali kući s utakmice, javlja Hina.