Povežite se s nama

Crna kronika

Policija recidivistu privremeno oduzela auto i traži dvomjesečni zatvor

Objavljeno

na


Crikvenička policija je zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijela optužni prijedlog protiv 52-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Spomenutog 52-godišnjaka policija je zaustavila 20. ožujka oko 13.15 sati na Jadranskoj magistrali iznad Jadranova, dok je upravljao osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka.

Budući da je vozilom upravljao prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a uz to je provjerom utvrđeno da je riječ o recidivistu,  uhićen je i priveden na kriminalističko istraživanje.

Naime, od rujna prošle godine do danas više je puta zatečen u činjenju istovrsnog prekršaja te u tom razdoblju ima već  pet pravomoćnih prekršajnih naloga.

U sklopu postupanja policije, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a obzirom da je već više od dva puta pravomoćno kažnjen za prekršaj koji predviđa mogućnost oduzimanja vozila, od 52-godišnjaka je  privremeno, do okončanja prekršajnog postupka oduzeto vozilo kojim je upravljao u trenutku počinjenja prekršaja.

Protiv 52-godišnjaka je nadležnom općinskom sudu podnijet optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju 60 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju godine dana.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže