Povežite se s nama

Crna kronika

Policija u noćnom izlasku uhvatila 17 osoba ispod 16 godina

Objavljeno

na
Policijski službenici PU primorsko-goranske su tijekom rujna i listopada ove godine provodili pojačane preventivno – represivne aktivnosti s ciljem sprječavanja rizičnih i neprihvatljivih ponašanja mladih koja se manifestiraju u vidu nedozvoljenih noćnih izlazaka, konzumacije sredstava ovisnosti na javnim mjestima (alkohol, droge, duhanski proizvodi), narušavanja javnog reda i mira, uništavanja društvene i privatne imovine, kršenja prometnih propisa i drugo.

U noćnom izlasku djece bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje na području ove policijske uprave zatečeno je 17 osoba mlađih od 16 godina. O njihovom zatjecanju nakon 23 sata obaviješteni su roditelji ili druge punoljetne njima bliske osobe koji su  ih zatim preuzeli, a policijski službenici su o tome obavijestili i nadležni Hrvatski zavod za socijalnu skrb.

Policijski službenici su na području ove policijske uprave kod 42 mlađe osobe utvrdili neovlašteno posjedovanje droge.

Između ostalog, policijski službenici su u rujnu i listopadu pojačano nadzirali mlade vozače s ciljem sankcioniranja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija je kontrolirala 508 mladih osoba te 61 maloljetnog vozača, kojom prilikom su utvrđena 32 prekršaja zbog vožnje mladih vozača pod utjecajem alkohola, 17 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava, 12 prekršaja upravljanja bez zaštitne kacige, jedno upravljanje za vrijeme zabrane upravljanja, četiri prekršaja neimanje ili nečitljive registracijske oznake, 23 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i dva prekršaja proklizavanje kotača uz škripu guma – tzv. „driftanje“.

Zbog počinjenja navedenih prekršaja počinitelji su sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže