Povežite se s nama
U petak, 9. lipnja od 10 do 15 sati provedena je preventivno-represivna akcija nadzora teretnih vozila i autobusa. Akcija je provedena na području Kikovice u suradnji policijskih službenika Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske i Postaje prometne policije Rijeka  s djelatnicima Uprave prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Službe za mobilne jedinice Carinske uprave, Hrvatskih cesta i Centra za vozila Hrvatske. U akciji je korištena mobilna stanica za tehnički pregled vozila Centra za vozila Hrvatske, dok su djelatnici Hrvatskih cesta nadzirali osovinsko opterećenje.

U navedenom vremenu zabilježena su 32 prekršaja vozača, pravnih i odgovornih osoba te obrtnika, sedam prekršaja tehničke ispravnosti,  četiri prekršaja prekoračenja radnog vremena, jedan prekršaj  najveće dopuštene mase  i jedan prekršaj nepravilno smještenog tereta.

Svi zatečeni u prekršaju su prekršajno sankcionirani temeljen odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih važećih propisakoji se odnose na ovu vrstu vozila.