Povežite se s nama

Crna kronika

Policija u Rijeci u par sati zabilježila veći broj prekršaja motociklista

Objavljeno

na
Na području grada Rijeke jučer je prometna policija od 14 do 19 sati provela akciju pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala te na njima prevoženih vozača i putnika. Kao i svake godine, na početku sezone vožnje mopeda i motocikla, ova akcija se provodi u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila u cilju ostvarenja veće sigurnosti u prometu za navedene vozače. Uređaji su korišteni za određivanje maksimalne brzine mopeda, što ukazuje na povećanje volumena motora, odnosno uklanjanje brava i promjenu tehničkih (tvorničkih) karakteristika motora.

Tijekom akcije je kontrolirano ukupno 136 vozila, od kojih su 32 mopeda i 22 motocikla te je pri tome zabilježeno 59 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od tog broja 16 prekršaja su počinili vozači mopeda i motocikala i to 13 mopedista te tri vozača motociklista.

Najviše prekršaja, njih sedam, odnosi se na tehnički neispravne mopede, od 21 mopeda što su testirani na tzv. “valjcima” pa su stoga upućeni na tehnički pregled. Uz to je zabilježen jedan prekršaj mopedista zbog nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, jedan prekršaj vožnje bez zaštitne kacige, zatim jedan prekršaj u vožnji motociklom prije stjecanja prava upravljanja, kao i jedan prekršaj vožnje mopedom bez upaljenih svjetala te pet drugih prometnih prekršaja vozača mopeda i motocikala.

Svi vozači mopeda i motocikala koji su zatečeni u prekršaju su sankcionirani, kao i ostali prekršitelji, prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Provedbu ove akcije popratili su i mediji, a u vrijeme nadzora nisu zabilježene prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram