Povežite se s nama

Vijesti

Policija u Šapjanama predstavila svoju novu opremu

Objavljeno

na


Ovogodišnji Dan policije i blagdan sv. Mihovila u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj obilježeni su u izmijenjenim okolnostima uvjetovanim pandemijom COVIDA-19 i u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama.

Policijski službenici bili su među prvima koji su se aktivno uključili u  poduzimanje svih mjera koje je nalagala novonastala situacija,  pritom stalno surađujući i s drugim interventnim službama. Stoga je i Dan policije obilježen zajednički, u suradnji s predstavnicima Ravnateljstva civilne zaštite, JVP Rijeka te  predstavnicima Hrvatskog ceha zaštitara –tehničke zaštite.

Tako je jučer, 28. rujna u Vatrogasnom trening centru u Šapjanama  održana prezentacija dijela novije opreme i tehnike s kojima raspolažu djelatnici temeljne, interventne, protueksplozijske, prometne i granične policije, kao i dio predmeta koje u svom radu pronalazi kriminalistička policija. Pripadnici specijalne policije pokazali su dio svog naoružanja i opreme te u suradnji s vatrogascima izveli zanimljivu demonstraciju korištenja nove antidron puške za „prizemljenje“  bespilotnih letjelica (dronova).

Uz načelnika Tomislava Dizdara predstavljanju opreme i tehnike nazočili su predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, predstavnici Stožera civilne zaštite PGŽ-a na čelu s predsjednikom Markom Borasom Mandićem, predstavnici vatrogasaca i zdravstvenih ustanova,  kao i predstavnici medija.

Policijski službenici, po svojim linijama rada predstavili su opremu i tehniku te njihove karakteristike, tako da su nazočni mogli više saznati o balističkom prsluku i kacigi, automatskoj pušci VHS K2, protueksplozijskom odijelu i drugoj opremi, kamerama i uređajima koje koristi granična policija, opremi za javni red koju duži interventna policija, kao i novijim uređajima prometne policije. Također, predstavljena je i zaštitna oprema za COVID-19, kojom raspolaže policija.
Uz policiju, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite predstavili su specijalističku opremu za spašavanja iz ruševina i drugih katastrofa te također zaštitnu opremu za COVID-19, dok je strukovna udruga zaštitara predstavila   tehnička rješenja u prevenciji COVIDA-19.

Danas, na sam Dan policije i blagdan sv. Mihovila zapaljene su svijeće i služena je sveta misa u spomen na poginule policijske službenike Policijske uprave primorsko-goranske. Prigodni program obilježavanja završava sutra, akcijom dobrovoljnog darivanja krvi.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram