Povežite se s nama

Prometna policija je 23/24. rujna u vremenu od 23 do 5 sati na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga u organizmu.

U navedenom vremenu nedozvoljena koncentracija alkohola zabilježena je kod 31 vozača od ukupno 183 alkotestirana vozača. Riječ je o 30 vozača osobnih vozila (od kojih jednoj vozačici) i vozaču teretnog vozila. Najviše vozača imalo je koncentraciju alkohola između 0,50 i 1,50 g/kg – 16 vozača, šest vozača iznad 1,5 g/kg, pet vozača do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a četiri vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.

Za vrijeme provedbe pojačanih mjera najveća koncentracija alkohola izmjerena je 44-godišnjem vozaču Renaulta, koji je zaustavljen 24. rujna oko 1.30 sati u Viškovu, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,87 g/kg.

Pored nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu, policija je tijekom akcije evidentirala i druge prekršaje. Iz prometa je isključeno 29 vozača, kojima je na mjestu počinjenja prekršaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, dvojica nisu sa sobom imala vozačku dozvolu, a jedan je zatečen kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.