Povežite se s nama

Crna kronika

Policija u utorak provela akciju pojačanog nadziranja prometa

Objavljeno

na
Jučer je Mobilni tim Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s mobilnim timom carine i sa službenicima Državnog inspektorata i Hrvatskih cesta proveo akciju pojačanog nadzora u prometu.

Akcija je bila usmjerena na utvrđivanje prometnih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama (upravljanje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnog pojasa, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja).

Ujedno su prilikom postupanja nadzirana i počinjenja prekršaja te kaznenih djela iz domene neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, neovlaštenog posjedovanja i nabavljanja oružja, kao i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela, protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj. Koordinirana akcija provedena je na raskrižju državne ceste DC8 i DC501 kod Jadranova od 13.30 do 16.30 sati, tijekom koje su ukupno kontrolirana 132 vozila svih kategorija.

U tom vremenu evidentirano je sedam prekršaja prekoračenja najveće dopuštene mase teretnih vozila, zatim sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u osobnim vozilima, tri prekršaja vozača osobnih vozila zatečenih pod utjecajem alkohola, kao i tri prekršaja nepravilnog korištenja mobilnog uređaja u vožnji te po dva prekršaja vozača koji su upravljali osobnim vozilima bez vozačke dozvole, zatim dva prekršaja s isteklom vozačkom i prometnom dozvolom. Uz spomenute prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, utvrđen je i jedan prekršaj prekoračenja brzine izvan naseljenog mjesta.

Od drugih prekršaja utvrđeni su po jedan prekršaj iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, jedan prekršaj iz Zakona o trošarinama, jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima, jedan prekršaj iz Zakona o strancima te ostali prekršaji.

Za vrijeme provođenja pojačanog nadzora nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti je bilo uporabe sredstava prisile.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram