Povežite se s namaPrimorsko-goranska policija izvijestila je da je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci provela kriminalističko istraživanje nad odgovornim osobama “kulturno-umjetničke ustanove s područja Primorsko-goranske županije”, a neslužbeno se doznaje da je riječ o HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Policija je šturo izvijestila da je u suradnji s tužiteljstvom kriminalistički istražila petero osoba u dobi od 41 do 62 godine, zbog sumnje da su u razdoblju od kraja ožujka 2007. do početka rujna 2014. godine činili kažnjiva djela gospodarskog kriminaliteta.

Po završetku kriminalističkog istraživanja mjerodavnom državnom odvjetništvu dvije su osobe prijavljene za pet kažnjivih djela zlouporabe položaja i ovlasti, tri za poticanje na to djelo, a za povredu obveza vođenja trgovačkih knjiga su  prijavljene tri osobe, a jedna za kažnjivo djelo prijevare, stoji u policijskom priopćenju.

Dodaju kako procjenjuju se da je “kulturno-umjetnička ustanova s područja Primorsko-goranske županije ovim kaznenim djelima oštećena za više stotina tisuća kuna”, javlja Hina.