Povežite se s nama
Ove srijede, 21. rujna povodom prvog „Europskog dan bez poginulih u prometu“, projekt EDWARD, na području Policijske uprave primorsko-goranske policijski službenici prometne policije provodit će pojačane preventivno-represivne mjere prema vozačima koji ne poštuju dopuštena ograničenja brzine kretanja te time ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Isto tako, policija će poduzimati pojačane mjere prema vozačima koji čine i druge prometne prekršaje, kao što su: prisutnost alkohola u organizmu, tehnička neispravnost vozila, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, upravljanje vozilom prije stjecanje prava, nekorištenje zaštitne kacige, sigurnosnog pojasa i druge.

Podsjećamo, projekt EDWARD nastao je na  inicijativu TISPOL-a, mreže prometnih policija država Europe u suradnji s Europskom komisijom, političarima, nositeljima strategija i partnerima u području sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Europe. Cilj ovog projekta i prvog „Europskog dana bez poginulih u prometu“ je da 21. rujna nitko ne pogine na cestama te sve građane još jednom pozivamo da ispune zakletvu za sigurnost cestovnog prometa, a sve sudionike u prometu da dosljedno poštuju prometna pravila i propise kako bi doprinijeli ostvarenju cilja ovog projekta.