Povežite se s namaVečeras se, u King’s Pubu u Malinskoj, trebalo održati okupljanje i fešta navijača Rijeke povodom učlanjivanja u udruge Plavo-bijeli otok i KN Armada te zajedničkog gledanja utakmice Hrvatska – Norveška. Budući da se u hotelu Malin paralelno održava „Bila noć“ navijača Hajduka i nastup Mladena Grdovića, na navijače Rijeke je izvršen pritisak kako bi se fešta otkazala.

Portal Fiuman saznaje kako od ranog jutra policija patrolira na Krčkom mostu i subjektivno zabranjuje prolazak ljudima za koje sumnja da su navijači Rijeke, a koji nemaju boravište na području otoka. Policija također vrši pritisak na lokalne navijače Rijeke kako nitko od navijača izvan otoka ne bi kod njih boravio. Postavlja se pitanje zašto policija sabotira okupljanje navijača Rijeke, umjesto okupljanja navijača Hajduka.

U svakom slučaju, s obzirom na tenzije i animozitet, okupljanje i fešta navijača Hajduka na Kvarneru, gdje se pretežito navija za Rijeku, može se shvatiti kao provokacija te je nejasan kriterij po kojemu se fešta navijača Rijeke suzbija, a fešta navijača Hajduka dozvoljava i štiti.