Povežite se s nama

Crna kronika

Policiji predano pet ručnih bombi, pištolj i TNT

Objavljeno

na


Tijekom protekla dva tjedna evidentirane su dragovoljne predaje, kao i pronalazak eksplozivnih sredstava. Tako su građani s područja Gorskog kotara, Raba, Rijeke i Opatije policiji ukupno predali 603 komada različitog streljiva, ali i pet ručnih bombi M-75, M-35, te jedan pištolj marke Škorpion, dok je jedna građanka predala pronađeni vojni eksploziv TNT.

Osim toga, na širem području Rijeke pronađena je i ručna bomba tzv. Breda, zaostala iz II svjetskog rata. Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će biti zbrinuti prema pravilima struke.

Zahvaljujemo ovim savjesnim građanima te ujedno molimo sve one koji eventualno još uvijek čuvaju neregistrirano oružje i eksplozivna sredstva da ga bez straha predaju policiji.  Naime, u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija” moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija dragovoljno predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava.

Dovoljno je da se pozove policiju na broj 192. Nakon poziva na adresu građana ili na mjesto gdje se nalaze eksplozivna sredstva doći će policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka, čime se osigurava anonimnost dojave i sigurno preuzimanje tih sredstava.

Posebno molimo da se eksplozivna sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi (šume, jezera, rijeke, more) ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi. Također pozivamo građane koji pronađu neko eksplozivno sredstvo da ga ne diraju već odmah pozovu policiju kako bi se isto na siguran način neutraliziralo i uklonilo.

Informacije o predaji oružja i ostalih eksplozivnih sredstava mogu se dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram