Povežite se s nama

Vijesti

Policijska postaja Opatija ovog mjeseca seli se u bivše sjedište ACI-ja

Objavljeno

naBrojni Opatijci proteklih mjeseci bili su prilično zabrinuti da bi mogli ostati bez policijske postaje nakon što određeni gradski vijećnici iz predstavničke većine nisu bili spremni dignuti ruku za zamjenu zemljišta s državom nakon čega bi se iz sredstva Ministarstva unutarnjih poslova gradila potpuno nova postaja na Tošini, a tada su se pojavile informacije da je Općina Matulji prilično zainteresirana ponuditi svoje zemljište za novu postaju.

No, policijska postaja ipak ostaje u Opatiji, barem kad je u pitanju bliža budućnost, a Fiuman je dobio i službenu potvrdu iz Ministarstva unutarnjih poslova za novu lokaciju o kojoj se već nagađalo neslužbeno od konca prošle godine.

“Ministarstvo državne imovine dodijelilo Ministarstvu unutarnjih poslova RH na korištenje nekretninu u Opatiji koja je u vlasništvu Republike Hrvatske. Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Policijska uprava primorsko-goranska su navedenu nekretninu preuzeli u posjed 13. prosinca 2018. godine te se tijekom siječnja ove godine planira preseljenje Policijske postaje Opatije u novi prostor”, poručuju iz MUP-a, a radi se o zgradi koju je nedavno napustila Uprava ACI-ja na adresi Ulica maršala Tita 151 u Opatiji nedaleko od Grand hotela Adriatic.

“Preuzeta zgrada udovoljava uvjetima koji su potrebni za rad Policijske postaje Opatija. Preseljenjem Policijske postaje u novi prostor prestaje obveza plaćanja visoke cijene zakupnine koja se plaćala vlasniku za korištenje dosadašnjeg prostora u Opatiji, a što je i bila namjera ministra Božinovića kada je u ožujku prošle godine naložio reviziju najmova svih prostora koje koristi MUP RH,  u cilju racionalizacije troškova najmova prostora i omogućavanja boljih uvjeta za rad policije”, dodali su iz MUP-a.

Iako je ovo za Opatijce zadovoljavajuće rješenje, ostaje ipak žal za propuštenom prilikom za izgradnju potpuno nove postaje, što barem zasad, čini se, više nije opcija.”MUP  RH ne raspolaže građevinskim zemljištem na području Opatije na kojem bi se eventualno planirala izgradnja novog objekta, stoga nisu niti osigurana sredstva za izgradnju nove zgrade Policijske postaje  Opatija”, istaknuli su za Fiuman iz ureda ministra Božinovića.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram