Povežite se s nama
U povodu obilježavanja „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske organiziraju i provode niz aktivnosti. Tako su u posljednja dva dana u osnovnim školama „Gornja Vežica“ i „Vladimir Gortan“ u Rijeci održana četiri predavanja za učenike 8. razreda na kojima je sudjelovalo više od stotinu učenika, a u kojima je policijski službenik Dario Tonković učenicima prezentirao štetne posljedice ovisnosti, te ih upoznao i s kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola i drugih ovisnosti.

Uz navedena predavanja policijski službenici će održati predavanja i u drugim školama  grada Rijeke i riječkog prstena, kao i u učeničkom domu  Lovran, te u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke,. Edukativna predavanja na temu prevencije ovisnosti organizirat će se u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „ Zdrav za 5“! koji se provodi u cilju prevencije ovisnosti te podizanja razine javnozdravstvene svijesti učenika u 8. razredima osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednje škole.

Tijekom tekućeg mjeseca i u suradnji sa službenicima I policijske postaje Rijekate s Gradskim društvom Crvenog križa Opatija, organizirat će se  i info punktna Korzu u Rijeci i to u utorak, 21.studenoga,gdje će policijski službenici i drugi stručnjaci građane savjetovati i upućivati na problem ovisnosti u našoj zajednici.

Inače, Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se svake godine u razdoblju između 15. studenoga i 15. prosinca. Cilj svih aktivnosti je upozoriti javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te putem šire društvene akcije promicati zdrav način života, poručuju iz riječke policije.