Povežite se s namaJučer oko 15.30 sati na Jadranskoj magistrali  posada policijskog presretača  zabilježila je niz prometnih prekršaja kod 59-godišnjeg vozača koji se kretao iz smjera Senja u smjeru Rijeke. Vozač je upravljao osobnim vozilom marke Mercedes, gospićkih registracijskih oznaka te na dionici između Novog Vinodolskog i Selca preko neisprekidane središnje crte u lijevom nepreglednom zavoju pretjecao dva vozila, zatim kolonu od osam vozila, pretjecao vozila preko neisprekidane središnje crte i otoka za usmjeravanje prometa te vozilom upravljao brzinom od 125 km/h iako je propisano ograničenje  brzine od 60 km/h.  Nakon što je zaustavljen policija je utvrdila kako sa sobom nema niti vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu, kao ni prometnu dozvolu te da je vozilo tehnički neispravno. Zbog opasanosti da će nastaviti upravljati vozilom te time ugrožavati svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu, kao i radi provjere identiteta  59-godišnjak je priveden u službene prostorije policije. Zbog počinjenih prekršaja izrečene su mu višestruke novčane kazne i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, dok će zbog prekoračenja brzine optužni prijedlog  biti dostavljen mjerodavnom prekršajnom sudu.

Također, posada policijskog presretača  jučer u 8.38 sati zabilježila je prekoračenje brzine i kod 55-godišnjeg vozača motocikla marke BMW, koji se od čvora Hreljin  prema čvoru  Sv. Kuzam kretao brzinom od 170 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 100 km/h, kao i kod 30-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Golf, koji se od čvora Šmrika u smjeru Rijeke, kod tunela Burlica u 8.02 sati kretao brzinom od 140 km/h unatoč ograničenju brzine od 80 km/h. Obojici su izrečene novčane kazne i zaštitne mjere zabrane upravljanja odgovarajućom kategorijom vozila.

Posada policijskog presretača jučer u 13.40 sati u Dežmanovoj ulici u Rijeci zatekla je 53-godišnjakinju koja je upravljala motociklom marke  Gillera prije stjecanja prava na upravljanje.

Pored spomenutih prekršaja, delnička policija jučer je u prometu zatekla dvojicu vozača pod utjecajem alkohola. Obojica su zaustavljena  u Delnicama, a riječ je o 62-godišnjaku koji je upravljao traktorom pri koncentraciji alkohola od 1,17 g/kg i 33-godišnjaku koji je upravljao teretnim vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,83 g/kg i unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom.  U upravljanju pod zabranom jučer je u Delnicama zaustavljen i 33-godišnji vozač osobnog vozila.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.