Povežite se s nama

Na gradilištu ispred OŠ “Hreljin” održana je svečanost polaganja kamena temeljca nove školske sportske dvorane. U ime Primorsko-goranske županije svečanosti su nazočile zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Zamjenica Medarić u uvodnim riječima rekla je da je Primorsko-goranska županija od svog osnutka izgradila 12 dvorana i u to uložila više od 63 milijuna kuna.

“Brinemo o ukupno 160 zgrada i zato je svaka pomoć jedinica lokalne samouprave dobrodošla. Grad Bakar na najbolji mogući način prati visoke pedagoške standarde i izgradnju infrastrukture u školstvu. Danas sa zadovoljstvom mogu reći da je Bakar projektirao i počinje sa izgradnjom, a Županija će se svakako pridružiti u sufinanciranju i opremanju ovog objekta”, rekla je Medarić.

“Prije puno godina išao sam u ovu školu, a nakon mene i moja djeca. Svo vrijeme govorili su o sportskoj dvorani. I zato vas molim da nikad ne date obećanja koja ne možete ispuniti. Čovjekova veličina je ostvariti ono što je obećano. Ovo što vam mi danas dajemo je nova školska dvorana, nove učionice. Posebno je važno da ona gleda prema hrvatskom primorju, našem kamenu i hreljinskoj gradini. Tu je naša povijest, naše srce, naš dom. Čuvajte ga, uvijek ga nosite u srcu”, poručio je prisutnim učenicima gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

Ravnatelj OŠ “Hreljin” Zoran Pavletić zahvalio je Županiji i Gradu Bakru za pomoć u ostvarenju ovog projekta čiju realizaciju se čeka 40 godina.

“Ova sportska dvorana omogućit će nam rad u jednoj smjeni i izvođenje tjelesno-zdravstvene kulture po kurikularnim sadržajima. Izuzetno smo uzbuđeni i sretni”, rekao je Pavletić.

Učenici škole u temelj dvorane odložili su vremensku kapsulu sa svojim imenima i crtežima, a ravnatelj Pavletić, gradonačelnik Klarić i zamjenica Medarić prekrivanjem kapsule betonom simbolično su označili početak radova.

U programu su nastupili učenice i zbor OŠ “Hreljin”.