Povežite se s nama
Od početka rekonstrukcije Visokoškolske knjižnice Pomorskog fakulteta u Rijeci do njenog svečanog otvorenja početkom ovog tjedna proteklo je više od osam mjeseci, a obimni i zahtjevni radovi obuhvatili su uklanjanje knjižnog fonda, njegovu reviziju i otpis, skidanje starog parketa i stavljanje novog poda, pregrađivanje prostora, ugradnju novih instalacija i osvjetljenja, bojanje, uklanjanje starog i ugradnju novog namještaja…

Obnovljeni prostor sada odiše svjetlošću i prostranošću te će u njemu biti izuzetno ugodno boraviti, poručuju s PFRI-a.

Povećana je prohodnost prostora usprkos povećanom broju sjedećih mjesta (od 36 na 66), dok računala ima pet više, njih 18. Studenti će moći boraviti u prostoru za grupni rad, ali i u tihom dijelu predviđenom za individualni rad, u kojem su smještena i tri individualna boxa s on line pristupom bazi filmova Videotela.

Dio Knjižnice je pregrađen, te je uređen prostor za voditeljicu i osoblje. Hodnik ispred ulaza obogaćen je ormarom u kojega su smještene rijetke i atraktivne knjige. Cijeli je prostor funkcionalan, a privlačnim interijerom dominiraju bijela i plava boja, pa tako odiše svježinom i poziva na ponovni dolazak.

pfknj2

Prema podatcima koje je prilikom otvorenja iznijela voditeljica Knjižnice Dolores Markotić, dipl. bibl., tijekom radova na rekonstrukciji otpisano je 6.875 svezaka monografskih publikacija, te 166 naslova časopisa (2.553 godišta).

Mnogi su profesori i djelatnici Fakulteta doprinijeli uspješnoj realizaciji ovoga projekta, pa su se tako i voditeljica Knjižnice i dekan Fakulteta izv. prof. dr. sc. Alen Jugović zahvalili posebice prodekanici i voditeljici projekta doc. dr. sc. Ani Perić Hadžić čije su brojne ideje postale stvarnost, doc. dr. sc. Edvardu Tijanu, koordinatoru infrastrukturnih aktivnosti, povjerenstvu za otpis knjižnične građe prof. dr. sc. Svjetlani Hess, Tamari Gržinčić, dipl. bibl. i Vesni Vranić Kauzlarić, dipl. ing., prodekanu izv. prof. dr. sc. Igoru Rudanu, domarima, informatičarima i spremačicama, kao i bivšim dekanima te djelatnicima Knjižnice, poručuju s Pomorskog fakulteta.