Povežite se s nama

Radnici TIBO-a već dulje vrijeme nisu plaćeni za svoj rad te su zbog toga nedavno odlučili stupiti u štrajk kako bi prislili upravu tvrtke da im isplati zaostatke, ali i kako bi skrenuli pažnju javnosti na svoju izuzetno tešku situaciju.

Brojni Riječani pred Uskrs su se odlučili solidarizirati s radnicima TIBO-a, a posredstvom radio postaje Soundset Trsat pokrenuta je i humanitarna akcija kako bi im se pomoglo.

“Jučer poslijepodne zvonio nam je telefon. ‘Ma to je strašno, gledam te jadne ljude kako već danima po dvojica-trojica dijele jedan sendvič. Ajmo nešto napraviti za njih, barem za Uskrs’, bila je to Tina Kranjčec, jedna mlada Riječanka velikog srca. Nazvali smo ih i saznali da su sendviči najmanji problem: njihova djeca ne mogu na školske izlete, oni mjesecima kasne s plaćanjem vrtića, minusi su sve dublji, gomila računa sve deblja… Mjesecima su vrijedno radili, ali nisu dobili ni kune.”

“Odluka je pala: za 85 radnika riječkog TIBO-a, koji od studenog nisu dobili plaće, pokušat ćemo skupiti šunkice, čokoladna jaja, pince i sve ono što čini uskršnju trpezu, da njima, njihovoj djeci i obiteljima uskršnji blagdani budu baš kakvi bi trebali biti! Od danas na 87,6 i 91,0 poslušajte njihove životne priče, a već sad im možete pomoći kupnjom neke od prigodnih uskrsnih namirnica. Sve donacije možete odnijeti direktno u TIBO na Matulje, Cesta Dalmatinskih Brigada 17., od 7 do 15 sati. Pokažimo još jednom da Riječani imaju veliko srce, da Uskrs svima bude u boji”, poručuju sa Soundset Trsata.

Portal Fiuman.hr također poziva sve svoje čitatelje da se uključuje u ovu akciju i pomognu radnicima TIBO-a u ovo preduskršnje vrijeme, a nadamo se i da će njihova situacija biti što prije riješena kako bi se mogli vratiti na svoj posao.