Povežite se s nama

Vijesti

Ponovno pokrenuta inicijativa za promjenu naziva ulica Blažićevo A, B, C…

Objavljeno

na


Vijećnik Mate Tomljanović (Hrvatska stranka umirovljenika HSU) na sjednici Gradskog vijeć Grada Rijeke postavio je pitanje vezano uz područje Pehlina i naselje Blažićevo – već je postavio to pitanje jer građani imaju problema s primanjem pošte i poziva koje šalju institucije, a koji se ne uručuju jer se poštari ne snalaze. Čak je i gradonačelnik sam rekao da se nije mogao snaći kad je tražio adresu da posjeti jedno prvorođeno dijete. Blažićevo ima preko 100 kuća i uvijek nazive ulica Blažićevo A, B, C i tako dalje, a brojevi kao na Bingu, ide broj jedan, pa broj 77. Te je brojeve nekada dijelila Državna uprava. Građani su tražili da se napravi podjela ulica. Sada se to ponovno vraća to pod Državnu upravu pa je pitao gradonačelnika može li se to riješiti da se ne dogodi da se građane mora privoditi jer nisu se odazvali na pozive koje nisu dobili od primjerice suda.

Gradonačelnik Obersnel je odgovorio kako je na to pitanje već odgovorio pisanim putem i tada je nešto bilo pokrenuto. Bez učešća Mjesnog odbora i bez Odbora za lokalnu i mjesnu samoupravu Grad Rijeke koji je nominiran za imenovanje ulica ništa se neće riješiti. Inicijativa mora krenuti iz MO i Odbora za lokalnu i mjesnu samoupravu. Zna da je sastanaka bilo, ali nema povratnu informaciju da se nešto pokrenulo. Vjeruje da će se naći tehničko rješenje koje će riješiti problem građana i adresa, odnosno naziva ulica. Podsjetio je da će promjena naziva izazvati probleme druge naravi jer će građani morati mijenjati osobne dokumente. U svakom slučaju naglasio je gradske službe stoje na raspolaganju da se to provede.

Mate Tomljanović je replicirao da će uskoro održati presicu na Blažićevu te pozvati građane koji tamo stanuju da se izjasne, kao i MO i Odbor za mjesnu i lokalnu samoupravu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram