Povežite se s nama

Vijesti

Poropat: Vijećnica nije postavila pitanje o Rijeka plusu s namjerom da joj se odgovori

Objavljeno

naHoće li Riječani saznati krvnu grupu, tlak, psihičko i tjelesno stanje trgovačkog društva Rijeka plusa zasad ostaje neizvjesno. Pitanje je to koje je vijećnica Ivona Milinović postavila tijekom Aktualnog sata Gradskog vijeća Grada Rijeke, zatražila je pritom pisani odgovor, ali pravnici Grada Rijeke donijeli su zaključak kako pitanje postavljeno na taj način i u tom trenutku ipak nije sukladno Poslovniku. Zbog toga je izostao odgovor koji bi zasigurno mnogima bilo zanimljivo čuti s obzirom na višestruke tužbe koje Rijeka plus trenutno vodi protiv medija koji o njim kritički izvještavaju.

Detaljnije pojašnjenje dao je predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, a pritom je istaknuo kako bi osobno čak i sam volio čuti odgovor na ovo neobično pitanje.

“Kao vijećnik koji je svojevremeno i sam sudjelovao u izmjenama Poslovnika upravo u dijelu kojeg se dotiče i pitanje vašeg portala, moram nas sve skupa podsjetiti da pitanje vijećnice Ivone Milinović, pretpostavljam, nije niti postavljeno s namjerom da na njega dobije pisani odgovor, niti bi to, sukladno Poslovniku, bilo moguće. No, svakako javnosti treba pojasniti zbog čega je to tako. Naime, svaki vijećnik, prema članku 69. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Rijeke ima na sjednici pravo dati svoje mišljenje na odgovor koji je ranije dobio na svoje pitanje. Međutim, davanje mišljenja, odnosno, u ovom slučaju, postavljanje dodatnog pitanja unutar izražavanja mišljenja na odgovor po Poslovniku nije predviđeno. Člankom 73. Poslovnika regulirano je postavljanje pisanih pitanja između dvije sjednice Vijeća, prema kojem vijećnici moraju dobiti pisani odgovor nakon što i sami svoje pitanje dostave u pisanom obliku. Ovdje to nije slučaj, no ne mora značiti da ne može biti ako vijećnica isto postavi u pisanom obliku. Upravo to su i učinili neki vijećnici nakon sjednice Gradskog vijeća, u kojem slučaju su dobili i pisani odgovor.

Nadam se da sam barem malo pomogao da se ova materija bolje shvati te vas kao važan medij u našem gradu pozivam da i dalje pratite rad Gradskoga vijeća do ovakvih pa i ostalih najsitnijih detalja. Samo otvaranjem pitanja koja nas muče i oko kojih nismo sigurni u odgovore možemo zajedno više naučiti jedni od drugih, u ovome slučaju, o funkcioniranju predstavničkog tijela i pravila koja to funkcioniranje određuju. Zahvalan sam na prilici koju ste mi dali da i ovaj moment pojasnim svima koje ova tematika, opravdano, zanima.

Što se tiče spornog pitanja kolegice Milinović o „krvnoj grupi i psihičkom stanju Rijeka plusa“ rado bih, baš kao i vaše cijenjeno uredništvo, i sam htio vidjeti kako to izgleda odgovor u kojem se očekuje objašnjenje o psihičkom stanju, ni više ni manje, nego – jedne tvrtke”, istaknuo je Poropat u svom odgovoru.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram