Povežite se s namaOvogodišnji Student day festival ponovno je privukao veliki broj posjetitelja željnih dobre glazbe, dobrog provoda i uspomena (čemu svjedoči nemali broj fotografija i upita na „izgubljeno-nađeno“ sekciji na Facebook stranici SDF-a). Naš je posjet SDF-u krenuo s klasičnog riječkog okupljališta mladih – Konta. Ekipa je većinom pila mješavine vina i/ili pivo, Žare je pekao hamburgere, a Kamov je chillao, kao i uvijek. Delta je također bila puna mladih, a Ex Port se kvalitetno počeo puniti tek kad je Hladno pivo izašlo na pozornicu. Iako je Psihomodo pop pružio dobru zabavu sa svojim hitovima, čini se kako su ipak, za gušte mladih, prerano dobili pozornicu.

Hladno pivo otvorilo je koncert novijim hitovima, ali ubrzo su uslijedili oni s Knjige žalbe, odnosno albuma Šamar. U prvom redu pogo/mosh, kiša piva koja je rezultat nečijeg serviranja ne-baš-prazne čaše, nešto dalje miris ćevapa i šankovi. Sve što mladima treba! Nakon dečkiju iz Gajnica, pozornicu je preuzeo britanski dvojac Sigma, što je naprosto oduševilo publiku. Uz zvuke pretežito drum ‘n’ bassa, obrade drugih hitova (od Kiesze sve do Bob Marleya), publika je svojom energijom dovela atmosferu do uzavrelosti.

Činjenica da nije padala kiša i da glavna pozornica nije bila natkrivena, dodatno je pridonijela dobroj zabavi. Naime, zagušljivog zraka i kondenziranog znoja koji kiši po publici nije bilo. Sve u svemu, SDF će, sudeći po posjećenosti i organizaciji, svakako nastaviti svoju tradiciju.Kao i kod svakih velikih događaja, problem je wc. Kao jedina infrastrukturno zadovoljavajuća opcija nameće se Toi-Toi, kojih je i bilo, ali neki su očito krivo shvatili „grad koji teče“.

 U subotu 30.01 održana je završna večer ovogodišnjeg Student day festivala u Rijeci. Vrijeme je tekođer išlo u prilog sudionicima na glazbenom odru, studentima, ali i svim ostalim posjetiteljima koji su bili željni zabave i dobre muzike. Publiku su tu večer zabavljali Pipsi,Silente, Sars, neponovljivi originalni i provokativni let3, te tribute to prodigy. Ono što se svakako najviše svidjelo brojnim mladim posjetiteljima s kojima sam razgovarao su odlični bendovi, besplatan ulaz, puno poznatih ljudi i ugodna atmosfera. Iz svega navedenog, mogli bi zaključiti da je za neke taj dan bio jednostavno dobitna kombinacija. Isto tako, ove godine bilo je i mnogo posjetitelja iz susjedne nam Ljubljane, Zagreba i Splita. Večer je završila s nastupom skupine Tribute to Prodigy. Student day festival svake godine postaje sve više prepoznatljiv među studentima iz Hrvatske i regije i to upravo zbog kvalitete, dobre organizacije, odlične muzike i ludog provoda. Svemu što je lijepo dođe jednom kraj, pa tako i ovogodišnjem danu Studenata u Rijeci. Sljedeće godine, u ovo doba, cijela se priča ponavlja na istom mjestu, mjestu tolerancije i studentskih snova.