Povežite se s nama

Mozaik

Posljednji dani izložbe Lovre Artukovića u Rijeci

Objavljeno

na
Nakon njenog otvaranja krajem travnja i uskoro nakon toga zatvaranja zbog epidemioloških mjera, Riječani su ipak dobili dodatnu priliku da pogledaju izložbu Usporavanje Lovre Artukovića. U tijeku su posljednji dani izložbe koja nakon utorka 11. svibnja kreće natrag put Berlina gdje umjetnik živi i radi.

Lovro Artuković jedan je od rijetkih suvremenih umjetnika koji uživaju uravnoteženu naklonost stručne i široke publike. Njegova recentna izložba Usporavanje predstavlja 25 radova nastalih u razdoblju od 2015. do 2020. godine i podijeljena je u četiri sekcije: Zlatne folije i odrazi, Melankolija noćnih svjetla, Posjet ateljeu i Izlet. Artukovićev primarni način izražavanja jest figurativno slikarstvo. Pri stvaranju svojih radova koristi tradicionalnu tehniku ulja na platnu velikog formata. I ova izložba se u tome ne razlikuje, no ima i novih elemenata vezanih uz umjetnikova likovna istraživanja.

Organizatori izložbe su Umjetnički paviljon u Zagrebu i Umjetnička galerija Dubrovnik.
Pokrovitelj izložbe je osiguravajuća kuća Euroherc.

Ulaznice po redovnoj cijeni od 20 kn te za umirovljenike i studente 10 kn mogu se kupiti preko sustava mojekarte.hr i u Galeriji Kortil, djeca do 14 godina imaju besplatni ulaz.
Izložba je otvorena do 11.5., a radno vrijeme galerije je radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže