Povežite se s nama

Vijesti

Post-covid program za turiste na Kvarneru: “Uvijek se ovdje dolazilo po zdravlje”

Objavljeno

na

Irena Peršić Živadinov
Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov u Dnevniku N1 komentirala je očekivanja od predstojeće turističke sezone u jeku pandemije koronavirusa.

Epidemiološka situacija u Primorsko-goranskoj županiji nešto je bolja, ali i dalje nije dobra. Kakvu sezonu očekuju na Kvarneru?

“Upravo iz tog razloga je županijski stožer i donio ovu nepopularnu mjeru lockdowna, kako bi se situacija za sezonu što više stabilizirala. Brojke su danas počele značajno padati. Procijepljenost u županiji napreduje iznimno dobro. Ljudi ne odbijaju cijepljenje. Mi iznimno dobro surađujem i s našim Stožerom i sa Zavodom za javno zdravstvo”, rekla je Peršić Živadinov.

Smatra kako je projekt “Stay safe in Croatia” pozitivan i ističe da je preko 2 tisuće objekata na Kvarneru dobilo tu oznaku.

Iako je čak trećina Nijemaca kazala kako ove godine neće na godišnji odmor, na Kvarneru se nadaju dobroj posjećenosti.

“Na Kvarneru su upravo Nijemci tržište broj 1, jer čine preko 30 posto noćenja. Nijemci su rekli da im je Hrvatska TOP 1 destinacija u koju žele na odmor. Vidimo da interes postoji, on je iznimno velik. Što se tiče pak tiče Britanaca, sve će se učiniti da se privuče i te goste”, kazala je Peršić Živadinov.

Na kraju je istaknula jednu zanimljivost.

“Pripremili smo post-covid programe s našim klinikama za sve one koji su preboljeli koronavirus. To je nešto što je dosta traženo, a Kvarner je uvijek bio destinacija u koju se dolazilo po zdravlje”, rekla je zaključno direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram