Povežite se s namaUdruga Portić, čiji volonteri u sklopu projekta „Pripovjedač/ica priča za laku noć u Dječjoj bolnici Kantrida“ svake večeri svojim pričama djeci uljepšavaju i olakšavaju boravak u bolnici, te tako doprinose ublažavanju negativnih posljedica hospitalizacije djece, traži nove volontere. Za nove „Tete i barbe pričalice“ prijaviti se mogu sve osobe starije od 16 godina.

Projekt „Pripovjedač/ica priča djeci za laku noć“ provodi se rečeno, već se osmu godinu u Dječjoj bolnici Kantrida, u organizaciji Udruge za promicanje dobrobiti djece Portić. Educirani volonteri svake večeri svojim pričama djeci uljepšavaju i olakšavaju boravak u bolnici te tako doprinose ublažavanju negativnih posljedica hospitalizacije djece.

Seminar za nove volontere održat će se u Rijeci 10., 11. i 12. listopada, a zainteresirani za prijavu mogu dobiti više informacija na stranicama Udruge Portić.

„Od ožujka ove godine projekt provodimo i u gradu Splitu, gdje nam je službeni partner Udruga Most, tako da sada imamo tete i barbe pričalice i u Klinici za dječje bolesti u Splitu. Naš projekt u Zagrebu, koji traje oko četiri godine, širi se i na ostale zagrebačke bolnice, a kako stvari za sada stoje, postoji veliki interes i u Dubrovniku i u Osijeku“, napomenula je voditeljica projekta Tamara Milovanović, uz nadu da će se projekt širiti i dalje.

Inicijativu podržava Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Klinički bolnički centar – Dječja bolnica Kantrida, Gradska knjižnica Rijeka, Filozofski fakultet te Ministarstvo zdravlja.

Maja Opašić iz Udruge Portić najavila je i skoro objavljivanje monografije „Portić – sigurna lučica dječjih srca“, koja će izaći povodom desete obljetnice djelovanja Portića. Monografija bi trebala biti predstavljena na proslavi obljetnice Udruge Portić koja će se održati 26. listopada u 18 sati u Gradskoj vijećnici. 

Grad Rijeka