Povežite se s nama

Vijesti

Potpisani ugovori za nabavku novih 15 autobusa iz EU sredstava

Objavljeno

na
U Salonu Grada Rijeke potpisani su ugovori za nabavku novih 15 autobusa vrijednih 18,2 milijuna kuna iz EU sredstava, dobivenih putem ITU mehanizma u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor KD Autotrolej Alberto Kontuš, te direktor Kontuš  s izvršnim direktorom za gospodarski program Auto Hrvatske, ujedno i direktorom društva „Auto Hrvatska Prodajno servisni centri“ Mariom Fabekom i s direktorom tvrtke Autobus d.o.o Zagreb Robertom Vrhovskim.

Potpisivanju su nazočili i zamjenici gradonačelnika Marko Filipović i Nikola Ivaniš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat i pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, kao i Zvonko Gabud i Marin Klemenčić iz tvrtke Auto Hrvatska Prodajno servisni centri te Igor Oštrić ispred tvrtke „Autobus“.

Danas potpisani ugovori za 15 od ukupno 32 planirana autobusa

Novi autobusi se nabavljaju u sklopu EU projekta „Jačanje sustava javnog prijevoza“, koji u prvom redu predstavlja modernizaciju postojećeg voznog parka odnosno nabavku i stavljanje u funkciju još 32 nova autobusa.

Novi autobusi nabavljaju se u četiri grupe, a do sada su temeljem provedenih javnih natječaja odabrani ponuđači za dvije grupe vozila, ukupno 15 vozila, za koje su danas potpisani ugovori. Kako je kazao gradonačelnik Obersnel, odlučeno je kako će se ugovori potpisivati sukcesivno, kako bi se ubrzao proces javne nabave, a direktor Autotroleja Kontuš je naglasio kako se potpisivanje ugovora za sljedeća dva ugovora očekuje u sljedećih mjesec dana.

Gradonačelnik Obersnel zahvalio se dugogodišnjim dobavljačima na suradnji u ovom projektu, istaknuvši kako je nabavka novih autobusa nastavak modernizacije voznog parka Autotroleja. Nabavkom novih autobusa ne samo da će se obnoviti vozni park i povećati kvaliteta usluge prema građanima, već će se i smanjiti troškovi održavanja i emisija štetnih plinova.

U ime dobavljača, tvrtki Auto Hrvatska i Autobus, direktori Fabek i Vrhovski, čestitali su Gradu Rijeci i Autotroleju na dobivenim sredstvima iz EU fondova te zahvalili su na ukazanom povjerenju.

Rok za isporuku autobusa sredina 2021. godine

Tako je s tvrtkom Autobus iz Zagreba potpisan ugovor za 5 solo prigradskih autobusa marke Iveco Crossway. To su dizel vozila, kapaciteta 73 putnika, opremljena klimom. Ova vozila vrijedna su 8.165.625,00 kn s PDV-om.

Dalje, s tvrtkom Autohrvatska PSC iz Zagreba potpisan je ugovor za 10 minibus vozila, vrijednih ukupno 10.058.125,00 kn s PDV-om. To su vozila Otokar Navigo c. Riječ je o dizel vozilima, kapaciteta 47 putnika. I ova vozila su opremljena klimom.

Rok za isporuku ove dvije grupe vozila je sredina iduće godine.

U tijeku su i natječaji za preostale dvije grupe vozila, odnosno za nabavku 7 zglobnih, niskopodnih dizel autobusa, te 10 solo niskopodnih gradskih autobusa koji će kao pogonsko gorivo koristiti stlačeni prirodni plin.

 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram