Povežite se s nama

Vijesti

Potvrđene izmjene zakona, od subote kreće kažnjavanje zbog nenošenja maske

Objavljeno

na

Izglasan je novi Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojem se uvode kazne za kršenje mjera. Glasalo je 129 zastupnika, 76 je za, 53 je protiv.

Kazna za pravne osobe propisuje se od 10.000 do 40.000 kuna u slučaju nepridržavanja mjera propisanih zakonom, odnosno ako ne poštuje zabranu ili ograničenje održavanja javnih događanja i okupljanja te ako ne poštuje zabranu ili ograničenje održavanja privatnih okupljanja.

Za prekršaje odgovorne osobe u pravnoj osobi, kao i fizičke osobe obrtnika te fizičke osobe koja obavlja drugu samostalnu djelatnost, propisuje se novčana kazna u iznosu od 5.000 do 10.000 kuna.

Građane će, pak, kažnjavati sa 500 kuna ako se ne pridržavaju obveze pravilnog nošenja maske za lice ili medicinske maske.

Za onoga tko organizira privatnu zabavu kazna je do 10.000 kuna. Za posjednika privatnog posjeda koji koji organizira nedopušteno okupljanje kazna je od 5 do 10 tisuća kuna.

Također, mijenja se odredba o naplati prekršajne kazne na mjestu počinjenja prekršaja u skladu s odredbama Prekršajnog zakona. Tako kaznu može naplatiti na mjestu počinjenja prekršaja osoba ovlaštena za provedbu nadzora nad provedbom sigurnosnih mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram