Povežite se s nama

Mozaik

Poznato koji mladi pisci su ušli u finale natječaja FEKP19

Objavljeno

na
Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) pokrenuli su novu kategoriju natječaja za kratku priču – natječaj FEKP19 za mlade autore i autorice, namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola do 19 godina starosti. 

Izvanredan odaziv mladih kratkopričaša i kratkopričašica iznenadio je i same organizatore, ali je dokazao da kratka priča živi i dalje. Na zadanu temu “Trebaš čuti ovu priču” prijavljene su ukupno 143 priče, 108 mladih autorica i autora, iz svih dijelova Hrvatske.

Žiri u sastavu: pisac i novinar Davor Mandić, spisateljica Dunja Matić i profesorica Helena de Karina, imali su pune ruke posla. Nakon dva kruga ocjenjivanja, donijeli su odluku o pričama koje ulaze u finale:

Monika Madžar: Između korica

Ida Zdilar: I šumski kraljevi plaču

Elisa Marčinko: Priče su važne

Marta Sladoljev: Titolo

Stefany Vučković: Hrpa riječi

Vedrana Podravec: Let snježne pahuljice

Filip Šupuković:   Misao #1

Marija Kuten: Nije li čudno

Mihaela Tomić: Trebaš čuti ovu priču

Laura Haramija: Show must go on

Mirko Grgorinić: 3 sestre

Proglašenje najbolje priče održat će se na Festivalu europske kratke priče u Rijeci, u četvrtak 6. lipnja 2019.g. u OKC-u Palach (Kružna 8, Rijeka) u 20 sati i 30 minuta, dok će čitanje samih priča biti dan poslije, u petak, 7. lipnja 2019.g. u 11 sati u RiHubu (Ivana Grohovca 1a, Rijeka), pod moderatorskom palicom Envera Krivca.

Tri prvonagrađene priče bit će objavljene na web stranici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i portalu Gradske knjižnice Rijeka, a tu su i ‘opipljive’ nagrade, koje je osigurao sponzor – Makromikro grupa d.o.o.:

  1. nagrada je HUAWEI MediaPad
  2. nagrada je E-Book čitač KINDLE Touch
  3. nagrada je Bluetooth zvučnik GOOGLE Home Mini
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram