Povežite se s nama

Mozaik

Poznato koji mladi pisci su ušli u finale natječaja FEKP19

Objavljeno

na


Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) pokrenuli su novu kategoriju natječaja za kratku priču – natječaj FEKP19 za mlade autore i autorice, namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola do 19 godina starosti. 

Izvanredan odaziv mladih kratkopričaša i kratkopričašica iznenadio je i same organizatore, ali je dokazao da kratka priča živi i dalje. Na zadanu temu “Trebaš čuti ovu priču” prijavljene su ukupno 143 priče, 108 mladih autorica i autora, iz svih dijelova Hrvatske.

Žiri u sastavu: pisac i novinar Davor Mandić, spisateljica Dunja Matić i profesorica Helena de Karina, imali su pune ruke posla. Nakon dva kruga ocjenjivanja, donijeli su odluku o pričama koje ulaze u finale:

Monika Madžar: Između korica

Ida Zdilar: I šumski kraljevi plaču

Elisa Marčinko: Priče su važne

Marta Sladoljev: Titolo

Stefany Vučković: Hrpa riječi

Vedrana Podravec: Let snježne pahuljice

Filip Šupuković:   Misao #1

Marija Kuten: Nije li čudno

Mihaela Tomić: Trebaš čuti ovu priču

Laura Haramija: Show must go on

Mirko Grgorinić: 3 sestre

Proglašenje najbolje priče održat će se na Festivalu europske kratke priče u Rijeci, u četvrtak 6. lipnja 2019.g. u OKC-u Palach (Kružna 8, Rijeka) u 20 sati i 30 minuta, dok će čitanje samih priča biti dan poslije, u petak, 7. lipnja 2019.g. u 11 sati u RiHubu (Ivana Grohovca 1a, Rijeka), pod moderatorskom palicom Envera Krivca.

Tri prvonagrađene priče bit će objavljene na web stranici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i portalu Gradske knjižnice Rijeka, a tu su i ‘opipljive’ nagrade, koje je osigurao sponzor – Makromikro grupa d.o.o.:

  1. nagrada je HUAWEI MediaPad
  2. nagrada je E-Book čitač KINDLE Touch
  3. nagrada je Bluetooth zvučnik GOOGLE Home Mini
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže